Oxrulader med mozzarella och parmaskinka

Oxrulader av lövbiff fyllda med mozzarella och parmaskinka. Serverade med rostad paprika, potatis, kålrot samt morot; sallad med vita bönor och ruccola samt en tzatziki.
Räkna 8 tunna skivor lövbiff eller nötkött av innanlår eller fransyska.
Du kan ta kalvkött eller kycklingfilé istället för lövbiff. Använder du ett segare kött så kan du koka ruladerna i en halvtimme i lite vitt vin under lock så att köttet blir mört.
Du kan ta prosciuttoskinka istället för parmaskinka. Grönsaker kan du ta efter tycke ex. rotselleri, palsternacka osv.
Lägg gärna vita bönor i blöt dagen innan och koka en stor omgång dagen efter och spara i påsar i frysen till flera sallader.

4 portioner oxrulader med mozzarella

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 600 gram lövbiff
  • 1 mozzarellaost i lag
  • 8 skivor parmaskinka eller prosciutto
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • Rostade grönsaker: 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 morötter
  • 8 mindre fasta potatisar
  • 1 kålrot
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Tzatziki: 2 dl matyoghurt
  • 2 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • Vitbönsallad: 3 dl kokta vita bönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 gram ruccolasallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Förbered de rostade grönsakerna: skölj och skär paprika i grova bitar. Skala morötter och potatis om de har fult skal. Dela ev. dem i halvor. Skala och skär kålrot i grova bitar. Blanda grönsakerna med olivolja, salt och peppar i en ugnsform eller ugnsplåt och sätt in dem i mitten av ugnen. Rosta i ca 35 minuter tills de är mjuka och har fin färg. Vänd dem gärna efter halva tiden.
  3. Rullader: lägg ut lövbiffarna på en bricka.
  4. Skär mozzarellaosten i tunna skivor.
  5. Lägg en skiva parmaskinka och 1 skiva ost i mitten på varje köttskiva och rulla ihop dem till rulader. Du kan sätta ihop dem med 1-2 tandpetare.
  6. Dags att steka ruladerna: värm en stekpanna och hetta upp lite olivolja och bryn ruladerna runt om.
  7. Stek klart under lock medan grönsakerna i ugnen blir klara ca 15 minuter. Är köttet inte mört som lövbiff så kan du låta det stå och puttra med lite vitt vin under lock i en halvtimme.
  8. Tzatziki: Skölj och riv gurkan i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, olivolja, vinäger, salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Späd ev. med lite vatten till lagom tjocklek.
  9. Vitbönsallad: Blanda de kalla kokta vita bönorna med olivolja, vinäger, salt och peppar. Koka gärna egna vita bönor då de är godast. Lägg då i blöt dagen innan och koka enligt paketet. Du kan spara överblivna bönor i frysen och ta fram några i taget vid nästa sallad.
  10. Skölj ruccolasalladen noga i vatten.
  11. Servera ruladerna med de rostade grönsakerna, tzatzikin samt vitbönsallad och ruccolasallad.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer