Oxrulader med mozzarella och parmaskinka

Oxrulader av lövbiff fyllda med mozzarella och parmaskinka. Serverade med rostad paprika, potatis, kålrot samt morot; sallad med vita bönor och ruccola samt en tzatziki.
Räkna 8 tunna skivor lövbiff eller nötkött av innanlår eller fransyska.
Du kan ta kalvkött eller kycklingfilé istället för lövbiff. Använder du ett segare kött så kan du koka ruladerna i en halvtimme i lite vitt vin under lock så att köttet blir mört.
Du kan ta prosciuttoskinka istället för parmaskinka. Grönsaker kan du ta efter tycke ex. rotselleri, palsternacka osv.
Lägg gärna vita bönor i blöt dagen innan och koka en stor omgång dagen efter och spara i påsar i frysen till flera sallader.

4 portioner oxrulader med mozzarella

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 600 gram lövbiff
  • 1 mozzarellaost i lag
  • 8 skivor parmaskinka eller prosciutto
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • Rostade grönsaker: 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 morötter
  • 8 mindre fasta potatisar
  • 1 kålrot
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Tzatziki: 2 dl matyoghurt
  • 2 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • Vitbönsallad: 3 dl kokta vita bönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 gram ruccolasallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Förbered de rostade grönsakerna: skölj och skär paprika i grova bitar. Skala morötter och potatis om de har fult skal. Dela ev. dem i halvor. Skala och skär kålrot i grova bitar. Blanda grönsakerna med olivolja, salt och peppar i en ugnsform eller ugnsplåt och sätt in dem i mitten av ugnen. Rosta i ca 35 minuter tills de är mjuka och har fin färg. Vänd dem gärna efter halva tiden.
  3. Rullader: lägg ut lövbiffarna på en bricka.
  4. Skär mozzarellaosten i tunna skivor.
  5. Lägg en skiva parmaskinka och 1 skiva ost i mitten på varje köttskiva och rulla ihop dem till rulader. Du kan sätta ihop dem med 1-2 tandpetare.
  6. Dags att steka ruladerna: värm en stekpanna och hetta upp lite olivolja och bryn ruladerna runt om.
  7. Stek klart under lock medan grönsakerna i ugnen blir klara ca 15 minuter. Är köttet inte mört som lövbiff så kan du låta det stå och puttra med lite vitt vin under lock i en halvtimme.
  8. Tzatziki: Skölj och riv gurkan i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, olivolja, vinäger, salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Späd ev. med lite vatten till lagom tjocklek.
  9. Vitbönsallad: Blanda de kalla kokta vita bönorna med olivolja, vinäger, salt och peppar. Koka gärna egna vita bönor då de är godast. Lägg då i blöt dagen innan och koka enligt paketet. Du kan spara överblivna bönor i frysen och ta fram några i taget vid nästa sallad.
  10. Skölj ruccolasalladen noga i vatten.
  11. Servera ruladerna med de rostade grönsakerna, tzatzikin samt vitbönsallad och ruccolasallad.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer