Ostpanerad skinkschnitzel med risotto

Ostpanerad skinkschnitzel med risotto, citron, ärtor och grönsallad.
Räkna en schnitzel per portion på runt 130-140 gram styck. Det finns färdigskivade skinkschnitzlar av skinkbog som passar utmärkt att panera. Annars funkar det utmärkt att själv skiva skinkstek och banka ut till schnitzlar.
Buljong till risotton kan du göra av 8 dl vatten och två buljongtärningar om du inte har tillgång till riktig buljong.

4 portioner ostpanerad skinkschnitzel

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 500 gram skinkschnitzlar
  • 4 msk mjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl riven parmesan eller grana padano
  • 30 gram smör
  • 0,75 dl majsolja
  • Risotto: 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0,5 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 dl rundkornigt ris, avorio-, carnaroliris eller annat risottoris
  • 2 dl vitt neutralt vin
  • 8 dl grönsaksbuljong eller kycklingbuljong
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 2 msk mascarpone färskost eller smör
  • Tillbehör: 4 klyftor citron
  • 200 gram gröna ärtor
  • 65 gram grönsallad
  • 2 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Tillagning

  1. Risotto: Skala, dela och finhacka löken.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Mät upp buljongen i en kanna. Använder du vatten och buljongtärning så löser du upp buljongen i varmt vatten.
  4. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja samt smör i en stor kastrull.
  5. Salta och peppra.
  6. Tillsätt det vita vinet, rör om och koka upp.
  7. Koka risotton på medelvärme i 25 minuter, rör då och då samt tillsätt buljong efter hand som risotton kokar ner.
  8. Se till att risotton hela tiden har vätska som kokar.
  9. Riv under tiden osten fint.
  10. Innan servering så smakar du av risotton med minst 0,5 dl riven ost, mascarpone eller smör, salt och peppar.
  11. Risotton tjocknar något av osten, mascarponen (eller smöret) men ska vara likt lös risgrynsgröt i konsistensen. Tillsätt ev. mer buljong.
  12. Garnera eventuellt risotton med mer riven eller hyvlad parmesanost.
  13. Under tiden du kokar risotton så lagar du schnitzlarna: knäck och vispa ihop äggen i en skål.
  14. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik.
  15. Riv parmesanost och lägg upp på en tallrik.
  16. Banka ev. ut schnitzlarna med en köttklubba så tunt du önskar.
  17. Värm en stor stekpanna med smör och olja.
  18. Vänd köttet i mjölet, sedan ägget och sist osten.
  19. Lägg i stekpannan och sänk värmen till något över medelvärme. Du vill steka fläskköttet helt genomstekta men ej bränna paneringen så stek på båda sidor på låg värme ca 15 minuter totalt.
  20. Skölj och skär tomater i tärningar.
  21. Skölj sallad och blanda med tomaterna.
  22. Skölj och skär citronen i klyftor.
  23. Koka ärtorna i fem minuter och häll sedan av samt håll varma.
  24. Skär ett snitt en schnitzel och kontrollera så den är genomstekt.
  25. Servera schnitzlarna med risotto, ärtor, grönsallad och citronklyfta.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer