Ostkaka

Här har jag samlat mina recept på ostkakor av olika slag. Klassisk ostkaka lagas med ostlöpe som ystar mjölken så att ostkakan får den gryniga goda konsistensen.

Ostlöpe kan man bla köpa på apotek eller i specialaffärer samt på nätet förstås.

Ostkakans dag firas den 14 november. Bakom dagen står Frödinge mejeri som tillverkar ostkakor och föreningen ostkakans vänner.

Ostkakan är en kaka eller slags pudding som i korthet bakas med ystad mjölk typ keso blandat med ägg, mandel och ofta kryddat med bittermandel. Ostkakan serveras oftast varm men kan även serveras kall. Jordgubbssylt, blåbärssylt, hjortronsylt eller annan blandad sylt samt vispad grädde är klassiskt till ostkaka.

Läs mer om ostkakor på Wikipedia.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.