Omelett med kassler

Omelett med kassler, broccoli, majs, rödlök och cocktailtomater smaksatt med riven parmesan, vitlök, curry och paprika.
Du kan variera innehåll i omeletten ex. ta bacon, korvbitar, quornbitar eller grillad kyckling istället för kassler. Vidare är grönsaker som purjolök, tärnad paprika, gröna ärtor eller kokta morotstärningar gott i. Riven mozzarella eller lagrad ost istället för parmesan.
Gott till är ex. en grönsallad eller tomatsallad med dijondressing.

3-4 portioner omelett med kassler

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 200 gram kassler
  • 1 huvud broccoli
  • 1 liten burk majs
  • 8 cocktailtomater
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm curry
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 4 ägg
  • 1,5 dl mjölk, standard

Tillagning

  1. Skär buketter av broccolin och lägg i en plastburk som tål mikro med lite vatten i samt koka den mjuk i ca 5 minuter. Eller koka i en kastrull med lite vatten och lock.
  2. Skala och hacka lök samt vitlök under tiden.
  3. Sätt ugnen på grill 200 grader.
  4. Fräs löken i en ugnsfast stekpanna. Rör då och då.
  5. Skär kasslern i strimlor eller tärningar.
  6. Fräs med löken.
  7. Skölj majs och tillsätt den.
  8. Tillsätt broccolibuketterna.
  9. Skölj och halvera cocktailtomater och tillsätt dem.
  10. Tillsätt paprikapulver, curry, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Fräs några minuter och rör då och då.
  11. Riv ost.
  12. Vispa ihop ägg med mjölken i en skål. Blanda i hälften av den rivna osten.
  13. Häll över kassler och grönsaker i pannan.
  14. Strö över resterande riven ost.
  15. Sätt in omeletten i ugnen högt upp. Grädda i ca 5-10 minuter tills omeletten fått färg och stelnat.
  16. Ta ut och servera.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer