Nursery Fizz alkoholfri drink

Nursery Fizz är en alkoholfri cocktail eller drink med apelsinjuice och Ginger Ale. Godast med färskpressad apelsinjuice som Innocent eller Brämhults. Eller pressa egen apelsinjuice. Även om drinken är enkel så är den god och visar att man ansträngt sig och inte bara serverar Fanta som alkoholfritt. 

Du kan garnera med en skiva eller klyfta apelsin, citron eller lime. Vill du ha som en Virgin Sunrise så kan du droppa i lite röd Grenadine längs med kanten på glaset så det lägger sig mot botten. Grenadine är alkoholfritt. Vidare kan du ha i ananasjuice eller mangojuice - enbart eller blanda med apelsinjuicen. 

1 glas Nursery Fizz

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 10 cl färskpressad apelsinjuice
  • 10 cl Ginger Ale
  • 8 isbitar eller 1 dl krossad is
  • 1 skiva eller klyfta apelsin att garnera med

Tillagning

  1. Blanda och servera med isbitar eller krossad is i höga glas. Garnera med apelsin.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer