Nudlar med räkor

Nudlar med räkor wokade med grönsaker, chili, ingefära, vitlök, ostronsås och sesamolja.
Du kan använda ca 90 gram skalade frysta räkor eller skalade räkor i lag per portion. Godast är dock handskalade räkor.
Grönsaker kan varieras enligt eget tycke ex. kan du ta färdig blandning wokgrönsaker; vidare passar bambuskott, minimajs, groddar osv.

2 portioner nudlar med räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 150 gram äggnudlar
  • 350 gram räkor med skal
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes eller några cm färsk röd chili
  • 1 tsk hackad ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk matolja
  • 2 morötter
  • 1 huvud broccoli
  • 2 dm purjolök
  • 150 gram vitkål eller salladskål
  • 4 msk ljus soja
  • 0,5 dl ostronsås
  • 1 dl vatten
  • 2 msk sesamfrön

Tillagning

  1. Skala räkorna och sätt in i kylen så länge.
  2. Skala och pressa vitlök. Lägg med sesamolja och matolja i en wok eller stekpanna med höga kanter.
  3. Tillsätt chili och finhackad ingefära.
  4. Koka upp vatten till nudlarna.
  5. Skala morötter och strimla dem, skär broccoli i buketter, strimla purjolök och vitkål.
  6. Fräs eller woka grönsakerna i vitlöks- och chiliblandningen ca 5 minuter och rör då och då.
  7. Koka nudlarna mjuka enligt paket ca 5 minuter.
  8. Häll av nudlarna och blanda ner med grönsakerna.
  9. Tillsätt soja, ostronsås och vatten till nudlarna och grönsakerna.
  10. Blanda ner räkorna och servera nudlarna med sesamfrön på toppen.
E-mail
Medel: 4.9 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer