Nudelsallad med crabsticks och koriander

Introduktion och förberedelse

Nudelsallad med crabsticks, färsk koriander, sesamolja, sesamfrön, ljus soja och salladslök och fisksås.

Nudlar med lite Thailändska smaker.

Serveringsförslag

Servera nudlarna som egen rätt eller tillbehör till exempelvis en köttbit, fisk eller kyckling till middag eller på buffé.

Varianter

  • Gillar du lite hetare mat så kan du tillsätta lite Sriracha chilisås också eller chiliflakes.
  • Du kan ta platta eller runda äggnudlar. Även risnudlar funkar.
  • Crabsticks kan du byta mot kycklingspett, grillade pilgrimsmusslor, grillade räkor, lax eller kräftstjärtar, bläckfisk eller fräst skaldjursmix du tinat från frysen.
  • För vego variant kan du ta stekt tärnad tempeh, quorn, tzay eller tofu.

2 portioner nudelsallad med crabsticks och koriander

  • Förberedelse: 6 min
  • Tillagning: 4 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 125 gram torkade nudlar, äggnudlar
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 pkt crabsticks
  • 4 msk ljus japansk soja
  • 2 tsk fisksås
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka nudlar enligt paket. Häll av dem och låt dem svalna något. Vanligt är att man kokar upp vatten, tillsätter nudlar och låter dem stå i 4 minuter innan de hälls av.
  2. Hacka under tiden vårlök och crabsticks.
  3. Blanda vårlöken och crabsticksen med nudlarna i en stor skål.
  4. Tillsätt sesamolja, sesamfrön, ljus soja och fisksås. Smaka av med salt, socker och vitpeppar.
E-mail
Medel: 4.1 (26 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-09-10