Nudelsallad med crabsticks och koriander

Servera nudlarna som egen rätt eller tillbehör till exempelvis en köttbit.
Du kan ta platta eller runda äggnudlar.

2 portioner nudelsallad med crabsticks och koriander

  • Förberedelse: 6 min
  • Tillagning: 4 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 125 gram torkade nudlar
  • 1 vårlök
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 pkt crabsticks
  • 4 msk ljus japansk soja
  • 2 tsk fisksås
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka nudlar enligt paket. Häll av dem och låt dem svalna något. Vanligt är att man kokar upp vatten, tillsätter nudlar och låter dem stå i 4 minuter innan de hälls av.
  2. Hacka under tiden vårlök och crabsticks.
  3. Blanda vårlöken och crabsticksen med nudlarna i en stor skål.
  4. Tillsätt sesamolja, sesamfrön, ljus soja och fisksås. Smaka av med salt, socker och vitpeppar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer