Nudelsallad med crabsticks och koriander

Servera nudlarna som egen rätt eller tillbehör till exempelvis en köttbit.
Du kan ta platta eller runda äggnudlar.

2 portioner nudelsallad med crabsticks och koriander

  • Förberedelse: 6 min
  • Tillagning: 4 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 125 gram torkade nudlar
  • 1 vårlök
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 pkt crabsticks
  • 4 msk ljus japansk soja
  • 2 tsk fisksås
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka nudlar enligt paket. Häll av dem och låt dem svalna något. Vanligt är att man kokar upp vatten, tillsätter nudlar och låter dem stå i 4 minuter innan de hälls av.
  2. Hacka under tiden vårlök och crabsticks.
  3. Blanda vårlöken och crabsticksen med nudlarna i en stor skål.
  4. Tillsätt sesamolja, sesamfrön, ljus soja och fisksås. Smaka av med salt, socker och vitpeppar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer