Nöt- och chokladrutor
Introduktion och förberedelse
Nöt- och chokladrutor blir goda kakor till fika, buffé, julbord eller när som du vill ha en riktigt smaskig kaka.
Varianter
Du kan baka kakorna med andra nötter eller blanda nötter som hasselnötter, mandlar, pistage, pecan, valnötter och paranötter.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Vispa smör och socker någon minut.
- Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
- Tillsätt äggen ett i taget till smör- och sockerblandningen under vispning. Tillsätt sedan mjölblandningen och vispa ihop till en chokladsmet.
- Bred ut chokladsmeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
- Hacka nötterna grovt.
- Fördela nötterna över chokladsmeten och tryck ner dem lite.
- Grädda nötchokladkakan mitt i ugnen ca 15 minuter
- Skär nötchokladkakan i rutor - nötchokladrutor - ca 5 x 5 cm stora, medan den ännu är varm.
- Låt nötchokladrutorna svalna innan servering. Förvara dem i lufttät burk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal