Nöt- och chokladrutor

Introduktion och förberedelse

Nöt- och chokladrutor blir goda kakor till fika, buffé, julbord eller när som du vill ha en riktigt smaskig kaka.

Varianter

Du kan baka kakorna med andra nötter eller blanda nötter som hasselnötter, mandlar, pistage, pecan, valnötter och paranötter.

40 sttycken nötchokladrutor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg, medelstora
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl nötkärnor som hasselnötter, mandel eller valnötter eller blanda

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Vispa smör och socker någon minut.
  3. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  4. Tillsätt äggen ett i taget till smör- och sockerblandningen under vispning. Tillsätt sedan mjölblandningen och vispa ihop till en chokladsmet.
  5. Bred ut chokladsmeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
  6. Hacka nötterna grovt.
  7. Fördela nötterna över chokladsmeten och tryck ner dem lite.
  8. Grädda nötchokladkakan mitt i ugnen ca 15 minuter
  9. Skär nötchokladkakan i rutor - nötchokladrutor - ca 5 x 5 cm stora, medan den ännu är varm.
  10. Låt nötchokladrutorna svalna innan servering. Förvara dem i lufttät burk.
E-mail
Medel: 3.6 (17 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-24

Tillbehör och liknande recept:

30 plus sorters kakor

Baksugen? Letar du efter 7 sorters kakor till kafferepet? Här hittar du många fler såväl klassiska...