Mylta på hjortron hjortronmylta

Mylta på hjortron eller hjortronmylta. En slags sylt på hjortron. Rårörda hjortron med socker.
En riktig delikatess som passar till vaniljglass, parfait och desserter som ex. ostkaka.

ca 4 dl mylta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram tinade hjortron (1 paket frysta) eller ca 300 gram färska hjortron
  • 125 gram strösocker, ca 1,5 dl
  • 2 msk hjortronlikör (valfritt)

Tillagning

  1. Tina hjortronen. Plocka bort små löv och fula bär om det finns.
  2. Blanda ihop hjortron med socker och ev. hjortronlikör.
  3. Låt stå ca 10 minuter så att sockret löser sig. Rör någon gång till.
  4. Myltan är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej, tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Äntligen ny sida

Välkommen till nya Receptfavoriter.se. Nu har sidan snyggats till och blivit mobilvänlig - bättre sent än aldrig. Detta är ett första steg och vi kommer att förbättra sidan ytterligare med större bilder, sökfunktionalitet och annat smått och gott. Ser ni några konstigheter så kontakta gärna mig så kan jag rätta till det. Stort tack till 040.se som byggt sidan.

Läs mer

Artikel

Svalkande sommardrinkar och cocktails

Bjud på en drink eller cocktail innan middagen. Här hittar du lyxig Bellini med champagne eller enklare men goda variander sangria och spritzer. Ett gäng goda drinkar för alla smaker helt enkelt.  

Läs mer

Artikel