Müsli med nypon

Müsli med nyponskalspulver och en massa annat nyttigt och gott. Rostad i en långpanna för att den ska bli så knaprig och god som möjligt. Du kan variera ingredienser efter tycke. 
 

2,6 liter müsli med nypon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 8 dl havregryn
  • 4 dl rågflingor
  • 2 dl nyponskalpulver
  • 1 dl chiafrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 dl mandlar
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 dl hela sesamfrön
  • 2 dl torkade tärnade äpplen eller krossade torkade äppelringar
  • 2 dl russin

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda allt utom russinen i en långpanna.
  3. Rosta müslin i 30 minuter. Vänd runt efter halva tiden.
  4. Sätt ugnsluckan på glänt och låt müslin stå att svalna.
  5. Blanda i russinen och lägg müslin i en tätslutande behållare ex. 3 liter zipit-påse, flera plastburkar eller glasburkar med lock.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer