Muffins med choklad

Muffins med choklad och god frosting samt chokladströssel. Det är lätt och gott att baka hembakta stora chokladmuffins.
Du behöver 16 stora muffinsformar i papper eller en stor muffinsformspanna.
Välj förslagsvis 60% choklad eller mjölkchoklad att ha i smeten.
Du kan tillsätta mer kakao eller mer grovhackad valfri choklad om du vill ha mer chokladsmak.

16 stora muffins med choklad

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk kakao
  • 1 dl choklad av valfri sort hackad i grova bitar
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Frosting: 150 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 4 msk chokladströssel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en muffinsplåt eller placera ut muffinsformar på en plåt (ta dubbla formar om du ska baka stora muffins).
  3. Vispa ihop smör och socker några minuter. Mikra ev. smöret så att det blir mjukt.
  4. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig vispning.
  5. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver, kakao, chokladbitar, salt och mjölk. Rör ihop till en jämn muffinssmet.
  6. Fördela smeten i muffinsformarna. Häll smet upp till lite över halva formen i varje.
  7. Grädda chokladmuffinsen i ca 20-25 minuter. Mindre muffins kan du grädda på 225 grader i ca 10 minuter.
  8. Gör under tiden frosting om du gillar det. Blanda ihop philadelphiaost med florsocker.
  9. Bred frostingen på kalla chokladmuffins. Strö ev. över chokladströssel eller annan garnityr.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer