Muffins med äppel och kanel

Muffins eller cupcakes med äpple och kanel kan du också använda som grundsmet och smaksätta muffinssmeten som du vill till kakaomuffins, chokladmuffins, blåbärsmuffins, muffins med chokladbitar, bananmuffins osv. Du kan också ha på frosting topping samt godis och strössel.

16 muffins med äppel och kanel

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 16 stora muffinsformar i papper eller en stor muffinsformspanna (12 stora muffins)
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 äpple
  • 3 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • Muffinsglasyr frosting: 150 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk citron eller limejuice

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt mjukt smör, socker, ägg och mjölk och rör ihop till en smet.
  4. Skala ev. äpplena, kärna ur dem och tärna eller skiva dem. Blanda med socker och kanel.
  5. Fördela smeten i muffinsformar.
  6. Fördela äppelbitar och tryck ner i smeten.
  7. Grädda muffinsen i 25-30 minuter.
  8. Gör under tiden glasyr (så blir muffinsen cupcakes) om du gillar det. Blanda ihop ingredienserna. Stryk på frosting när muffinsarna svalnat.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer