Mousserande clementinsoppa med fruktspett

Enkel, nyttig och god dessert. Lite smålyxig med mousserande effekt i soppan som kommer från fruktsoda. En riktig vitaminbombdessert.
Det blir lite ananas över men det är gott att ha i kylen.
Vill man ha ett dessertvin till så funkar ett mousserande halvsött vin passar bra ex Martini Asti.

4 portioner mousserande clementinsoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 kg clementiner
  • 1 burk Sprite eller fruktsoda
  • 12 gröna vindruvor
  • 0,5 färsk ananas
  • 2 färska fikon
  • 1 mango

Tillagning

  1. Skär skalet från ananasen.
  2. Skär frukten i bitar och trä upp på träspett samt lägg i kylen.
  3. Skala, dela och pressa clementinerna och sila saften. Servera clementinsaften i djupa tallrikar och dela upp läsken i varje tallrik precis innan servering.
  4. Servera fruktspetten liggande på tallrikskanten.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer