Morotssoppa med Oatly havremjölk

En god soppa med morot och vegetabilisk havremjölk, havregrädde, potatis och vitlök.
Välj helst ekologiskt odlade svenska morötter som har god fyllig söt smak.
Morotssoppan passar till lunch, soppbuffé eller förrätt till middag. Soppan passar veganer, vegetarianer och alla andra som gillar god morotssoppa.
Oatly havremjölk och havregrädde hittar du som Oatly havredryck och Oatly Imat och funkar samt smakar finfint istället för vanlig mjölk och grädde.
Ett gott bröd som baguette eller surdegsbröd passar till. Tapenade är då gott som pålägg till brödet då det passar till söta morotssoppan.

4 portioner morotssoppa med Oatly havremjölk

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 gram morötter
  • 3 potatisar
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 7 dl havremjölk, Oatly havredryck
  • 2,5 dl havregrädde, Oatly Imat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk vinäger

Tillagning

  1. Skala morötterna och skär bort fästet en bit in. Skala potatisarna.
  2. Slanta morötter och tärna potatis och lägg i en stor kastrull med olivoljan.
  3. Skala och hacka vitlök grovt. Tillsätt till morötterna.
  4. Fräs morötter, potatis och vitlök i några minuter.
  5. Häll på havremjölk och koka upp. Rör då och då.
  6. Tillsätt salt, svartpeppar och vinäger.
  7. Låt morotssoppan koka på låg värme i 25 minuter.
  8. Tillsätt havregrädden och koka upp.
  9. Mixa morotssoppan med en stavmixer eller använd en matberedare. Du kan också mosa sönder potatis och morötter med en vanlig visp eller elvisp. Då kan du koka sönder morötter och potatis i 10 minuter extra så är de lättare att mosa.
  10. Smaka av morotssoppan med salt, svartpeppar och vinäger.
  11. Servera morotssoppan med gott bröd och förslagsvis tapenade som pålägg till brödet.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer