AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Njut av nyplockade svenska saftiga äpplen. De är goda och nyttiga som de är men kan också användas till...
Sök
Android

Morotskaka i långpanna

Morotskaka i långpanna Morotskaka i långpanna med vaniljglasyr. Enkel och god morotskaka bakad i långpanna. Smidig om du bakar till många på fest, buffé eller till fikat.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.2 av 5 (Antal röster: 9)
24 bitar morotskaka

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl finriven morot, ca 5-6 morötter
  • 2 dl olja som solrosolja eller rapsolja
  • Vaniljglasyr: 200 gram smör
  • 200 gram färskost (philadelphiaost)
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram smör till glasyren och skär upp det i skivor och lägg i en bunke att bli mjukt.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och vaniljsocker i en bunke.
  5. Skala och riv morötter fint.
  6. Rör i mjölblandningen i äggen.
  7. Tillsätt de rivna morötterna och rör ihop till en jämn smet.
  8. Tillsätt oljan och rör ihop till en jämn smet.
  9. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  10. Häll smeten i långpannan och fördela den jämnt.
  11. Sätt in i ugnen i mitten och grädda i 30 minuter.
  12. Ta ut och låt morotskakan kallna.
  13. Gör glasyren: Blanda mjukt smör med färskost, socker och vaniljsocker till en jämn glasyr.
  14. Bred glasyren över morotskakan i ett jämnt lager.
  15. Skär upp morotskakan i 24 bitar (6 rader på bredden och 4 på längden).
  16. Nu är morotskakan klar att servera.


 

Fler recept ur samma kategori som Morotskaka i långpanna:

Muffins
Olika muffins. En grundsmet till muffinssmet du kan smaksätta till muffins med olika smaker. Ex. kakaomuffins, chokladmuffins, blåbärsmuffins, muffins med chokladbitar, bananmuffins, rabarbermuffins osv.
Du kan också ha på frosting eller topping på muffinsen samt godis och strössel. Då blir de mer lika amerikanska cupcakes.
Rulltårta
Rulltårta. Snabbt recept på rulltårta. Till fyllning kan du ha sylt som hallonsylt eller jordgubbssylt, hårt vispad grädde eller vaniljkräm; mosad banan är också gott.
Chokladmaränger
Chokladmaränger. Italienska hembakta maränger med kakao eller krossad choklad. Maränger med ättika.
På sommaren eller om det är hög luftfuktighet kan marängerna bli lite klibbiga men är goda ändå.
Istället för kakao kan du krossa ca 100 gram choklad av valfri sort och blanda i marängsmeten på slutet.
Kan också bakas till två chokladmarängbottnar i långpanna med smörpapper.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk
Spenatlasagne med getost
Spenatlasagne med getost. En smakrik vegetarisk variant på lasagne du kan servera med grönt som tomatsallad med rödlök, grönsallad, finrivna morötter, marinerade bönor och/eller kokt broccoli.
Var noga med att skölja spenaten innan tillagning för att få bort jord mm. Då är det inget problem att spara spenaten och värma den igen - för då bildas inget nitritgift från jordbakterier.
Gratinerade kantarellsnittar
Gratinerade kantarellsnittar. Stuvade kantareller med hackad purjolök på vitt bröd gratinerade med ost är gott till förrätt, lätt lunch eller på buffé.
Limesås med yoghurt till grillat
Limesås med yoghurt till grillat - en god kall frisk sås med smak lime, yoghurt, vitlök samt lite honung. Limesås är enkel att göra. Du kan garnera såsen med några skivor lime om du önskar.
Limesås är gott till det mesta som grillat, kyckling, grillad lax och fisk, till buffe mm.
Se alla recept ur kategorin Festrecept
Kokt blomkål
Kokt blomkål är gott, enkelt, billigt och nyttigt som tillbehör till det mesta.
Då blomkål är så enkelt att förbereda passar det utmärkt både till vardags men också till många på en buffé eller fest.
Koka gärna blomkål med en klick smör eller olivolja, salt och peppar.
Sockerkaksbotten med potatismjöl
Sockerkaksbotten med potatismjöl är en glutenfri tårtbotten utan vetemjöl. God till tårta med lager av vaniljkräm eller mosad banan och sylt samt toppad med bär som färska jordgubbar, hallon eller röda vinbär.
Grönsaksspett
Grönsaksspett är gott som tillbehör. Smidigt att laga om du ändå grillar annat. Grillspett med paprika, rödlök och zucchini.
Du kan andra grönsaker efter tillgång ex. champinjoner, purjolök, bitar av kokt majs, kokta små potatisar, aubergine eller knipplök.
Du behöver fyra spett - helst platta stålspett (då blir spetten lättare att vända runt då grönsakerna sitter fast) men träspett eller vanliga stålspett funkar också. Lägg träspett i blöt under tiden du förbereder grönsakerna (annars kan de brinna upp).
Spetten kan också stekas i ugnen på 225 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Se alla recept ur kategorin Buffé
Limemilkshake
Limemilkshake. God och frisk milkshake med färsk lime, vaniljglass och mjölk.
Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.
Det är lättast att ta ur fruktköttet ur limen om man skär mot klyftorna tvärs över limefrukten.
Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.
Cheesecake med lime och färska hallon
Cheesecake med smak av lime garnerad med färska hallon. En cheesecake som är bakad med färskost och ägg samt smaksatt med lime och socker samt garnerad med färska bär som hallon. Blåbär, vinbär eller jordgubbar är också mycket gott att toppa med. Eller blanda bär efter tillgång.
Cheesecaken passar till fika, knytis, kräftskiva, buffé, fest, kalas osv.
Riktigt fin dessert blir cheesecaken med lite bärsås som ex. halloncoulis (hallonsås).
Coleslaw med spetskål och morot
Coleslaw med spetskål och morot. En variant på klassisk coleslaw med god spetskål och riven morot.
Spetskål är färsk fin kål som är mjuk och god till coleslaw. Denna kål behöver ej stå och mjukna som den klassiska coleslawen med vanlig vitkål.
Se alla recept ur kategorin Amerikansk mat

Gilla oss på Facebook