Mördarsniglar röda marmeladsniglar

Mördarsniglar är inte vad det låter utan godis i form av röda marmeladsniglar smaksatta med hallon. Gott marmeladkonfekt till Halloween eller barnkalas.
Istället för hallonsaft kan du ta hallonsylt.
Glykossirap finns numer i vanliga affärer.
Ska du spara marmeladkonfekten så lägg dem med lite mellanrum och låt dem torka ex. på ett bakplåtspapper något dygn. Förvara sedan i lufttät burk.

ca 18 st mördarsniglar

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim 30 min
  • Klart på: 4 tim

Ingredienser

  • 7 tsk gelatinpulver
  • 2 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 msk glykossirap
  • 2 dl hallonsaft eller hallonsylt
  • 1 dl socker att vända tärningarna i

Tillagning

  1. Blanda 1 dl av vattnet med socker samt glukos i en kastrull, värm och rör om så att sockret löser sig. Nu ska sockerblandningen koka upp till 122 grader - använd gärna en kökstermometer och kontroller temperaturen. Det tar ca en halvtimme.
  2. Olja en fyrkantig form a 20 x 20 cm med lite matolja ex. solrosolja.
  3. Blanda gelatinpulver med en dl vatten i en skål. Låt svälla i några minuter.
  4. När sockerblandningen kokat klart tar du av den från värmen och låter den svalna i någon minut.
  5. Blanda sedan i saften och gelatinpulvret. Rör tills gelatinet löst sig helt och häll upp blandningen i formen.
  6. Låt svalna och ställ in formen i kylen att stelna i några timmar eller över natten.
  7. När konfektmarmeladen stelnat kan du skära den i dm långa och 1 dm breda bitar som liknar sniglar och rulla i socker på en tallrik. Nu kan du servera dina mördarsniglar.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer