Mockagrädde med gelatin och nötter

En fast mockagrädde som passar till fyllning av tårtor som mandelbotten; chokladkaka; marängbotten; bakverk som bakelser med maräng och rulltårtor som chokladrulltårta.
Du kan också smaksätta mockagrädden med några msk starkt kaffe ex. espresso eller kaffelikör istället för kaffepulver.

mockagrädde till en tårta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 blad gelatin
  • 1 dl nötter som hasselnötter eller mandlar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 3 tsk snabbkaffe kaffepulver
  • 0,5 dl vatten

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen täckta med kallt vatten att svälla i en skål eller blanda pulvret med 1 msk vatten.
  2. Hacka nötter eller mandel grovt.
  3. Vispa grädden med sockret i en stor bunke.
  4. Värm vatten och kaffepulver i en kastrull till ca 60 grader.
  5. Tillsätt gelatinet och rör tills det löst sig.
  6. Låt svalna till rumsvarmt och vispa gelatin- och kaffeblandningen i grädden.
  7. Ställ in mockagrädden i kylen att svalna och stelna till. Sedan är mockagrädden klar att användas som fyllning.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer