Mockagrädde med gelatin och nötter

En fast mockagrädde som passar till fyllning av tårtor som mandelbotten; chokladkaka; marängbotten; bakverk som bakelser med maräng och rulltårtor som chokladrulltårta.
Du kan också smaksätta mockagrädden med några msk starkt kaffe ex. espresso eller kaffelikör istället för kaffepulver.

mockagrädde till en tårta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 blad gelatin
  • 1 dl nötter som hasselnötter eller mandlar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 3 tsk snabbkaffe kaffepulver
  • 0,5 dl vatten

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen täckta med kallt vatten att svälla i en skål eller blanda pulvret med 1 msk vatten.
  2. Hacka nötter eller mandel grovt.
  3. Vispa grädden med sockret i en stor bunke.
  4. Värm vatten och kaffepulver i en kastrull till ca 60 grader.
  5. Tillsätt gelatinet och rör tills det löst sig.
  6. Låt svalna till rumsvarmt och vispa gelatin- och kaffeblandningen i grädden.
  7. Ställ in mockagrädden i kylen att svalna och stelna till. Sedan är mockagrädden klar att användas som fyllning.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer