Mockaglasyr

Glasyr, topping eller frosting till muffins eller cupcakes. Färskost. smör och florsocker smaksatt med kakao och kaffe.
Toppa gärna glasyren med valfritt strössel. Bred på glasyren när muffinsen svalnat.
Du kan byta ut smöret helt mot färskost om du önskar.

mockaglasyr till 12 muffins

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 60 gram rumsvarmt smör
  • 100 g färskost som philadelphia, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk bryggt kaffe eller 1 msk färdigblandat snabbkaffe
  • 0,5 dl kakao

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Ev. kan du köra det försiktigt i mikron utan att smälta det dock.
  2. Blanda ihop färskosten med florsocker, smör, kaffe och kakao till en jämn smet.
  3. Bred glasyren på kalla muffins eller cupcakes.
  4. Strö ev. över valfritt strössel.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer