Miniköttbullar

Miniköttbullar med nötfärs, lök, mosad kokt potatis smaksatta med lite gurkmeja (valfritt). Köttbullar utan ströbröd.

4 portioner miniköttbullar

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 kokt mosad potatis
  • 400 gram nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning

Tillagning

  1. Skala och riv löken i en skål.
  2. Tillsätt nötfärs, ägg, mosad kokt potatis, gurkmeja, salt och svartpeppar.
  3. Blanda samman alla ingredienser till färsen.
  4. Stek ett litet smakprov och tillsätt ev. mer salt och peppar.
  5. Forma små köttbullar ungefär 2x2 cm.
  6. Bryn köttbullarna några i taget i smör runt om några minuter tills de är genomstekta.
  7. Lägg upp miniköttbullarna i en skål eller serveringsfat.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer