AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Recept och tips till kräftskivan. Allt från att koka kräftor själv till kräftsallad och goda tillbehör....
Sök
Android

Milkshake milkshakerecept

Milkshake milkshakerecept Milkshake eller milkshakerecept. Grundrecept på milkshake med bär, frukt eller choklad samt vaniljglass och mjölk. Milkshakerecept med vanilj eller med olika smaker som blåbär, hallon, banan eller choklad.
Du kan ersätta glassen med kall vaniljyoghurt så får du en god smoothie.
Mixa eller krossa gärna 4-5 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.
Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4 av 5 (Antal röster: 11)
2 stora glas milkshake
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 5 min
Klart på: 10 min

Ingredienser:

  • 4 dl mjölk
  • 0,5 pkt vaniljglass (á 0,5 liter)
  • 1-2 tsk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)
  • Milkshake med bär: 2 dl bär, goda är blåbär, jordgubbar, hallon, björnbär, hjortron, smultron osv
  • Milkshake med frukt: 1 banan eller ca 150 - 200 gram frukt, god frukt är mango, melon, skalat äpple ost
  • Chokladmilkshake: 4 msk chokladdryckspulver typ Oboy (ringla ev. i lite chokladsås på toppen)

Tillagning:

  1. Skölj, rensa och förbered bär eller frukt efter vilken milkshake du vill göra. Skär frukt som banan, stora jordgubbar i mindre bitar.
  2. Lägg i en skål eller mixer.
  3. MILKSHAKE I MIXER ELLER STAVMIXER: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  4. MILKSHAKE UTAN MIXER: Mosa frukt och bär med en gaffel. Tillsätt mjölk, glass och socker. Vispa ihop till en jämn milkshake.


 

Fler recept ur samma kategori som Milkshake milkshakerecept:

Glace au four glass i ugn ugnsgräddad glass med maräng
Glace au four som är franska för glass i ugn. Ugnsgräddad dessert med glass täckt med maräng på ett lager av sockerkadsbotten.
Den frysta glassen hinner inte smälta då marängen endast gratineras snabbt och skyddar glassen tillsammans med sockerkaksbotten från värmen. En god och uppskattad dessert.
Du kan såklart ha en annan kakbotten än sockerkaka ex. nötkaka, chokladkaka eller browniebotten. Baka kakbotten förslagsvis i en rund kakform.
Vidare kan du ha olika glass i Glace au four. Vaniljglass är klassiskt men annan glass fungerar - ta ex. hälften vaniljglass och hälften sorbet ex. sorbet med mango, hallon eller annan frukt. Eller chokladglass, pistageglass osv efter smak.
Vidare kan du ha i färska eller halvfryst rårörda hallon, björnbär, blåbär eller jordgubbar på glassen under marängtäcket. Du kan också garnera Glace au four när den är gratinerad med rostad flagad mandel, pistagenötter, färska bär som hallon, blåbär, jordgubbar eller efter smak.
Du kan baka egen sockerkaksbotten eller köpa färdig.
Obs det är viktigt att glassen till Glace au four är hårt fryst annars kan den hinna smälta. Lägg köpt glass i din frys (som ofta är inställd på kallare frys än glassdisken i butiken) så fryser glassen till lite mer under några timmar.
Vintips till Glace au four är ett sött dessertvin som ex. Amfora Muscat eller kaffe med en söt likör ex. som du haft i glassen (eller avec).
Chokladmilkshake milkshake med choklad
Chokladmilkshake. Milkshake med choklad, vaniljglass och mjölk. En banan är också gott i chokladmilkshake.
Mixa eller krossa gärna 4-5 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.
Ringla gärna chokladsås som oboy och toppa med lite mer glass vid serveringen.
Du kan också använda chokladglass istället för vaniljglass. Marshmallows kan du också toppa med vid servering.
Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.
Hallonparfait
Hallonparfait är en dessert av fryst grädde, socker och hallon. En snabb, god och enkel variant av glass.
Parfait är vispad grädde som fryses med socker och smaksättning som bär ex. mosade hallon.
Andra goda bär till parfait är blåbär, jordgubbar, hjortron osv.
Hallonparfait kan också göras portionsvis i portionsformar. Lägg då gladpack längs formarnas kanter så är det lättare att få ut parfaiten. Vidare kan man klä en avlång brödform med gladpack och sedan skära skivor av parfaiten till servering.
Låt gärna parfaiten tina och mjukna någon timme i kylen innan servering.
Hallonparfaiten kan garneras med färska hallon, hallonsås, citronmeliss, vispad grädde, maränger, strössel, marchmallows, smulade kakor som finska pinnar, mandelflarn osv efter tycke.
Se alla recept ur kategorin Glassrecept
Revben med rödvin och kanel
Revbensspjäll marinerade i rödvin och kanel som kokas möra först och sedan grillas eller ugnsteks.
Gott med tjocka revben även kallade grillklubba av bogrevben. Det går att laga med tunna revben också men räkna då med mer revben per portion (då det är mest ben).
Kladdkaka med fudge
Kladdkaka med fudge. God kladdig chokladkaka med ett täcke av chokladfudge. Gott med vaniljglass eller vispad grädde samt ev. färska bär som blåbär, hallon, jordgubbar, passionsfrukt eller liknande.
Receptet blir tolv stora bitar kladdkaka som även kan halveras till 24 bitar då den är rätt mastig och fyllig.
I den långa tillagningstiden är tiden då det tar för kladdkakan att stelna medräknad.
Amerikanska muffins med frosting
Amerikanska muffins med frosting. Goda och enkla hembakta muffins toppade med frosting på färskost.
På bilden chokladmuffins med frosting.
Se alla recept ur kategorin Amerikansk mat
Lingonte
Lingonte eller lingondricka av färska eller frysta lingon som fått dra i hett vatten och mosats. Nyttigt och gott. Om du vill tillsätter du lite socker om du tycker lingonen är för sura.
Det finns forskning som visar att lingon hjälper till att hålla möss smala så helt onyttiga är de nog ej för människor heller.
Nässelsaft nässeljuice
Nässelsaft och nässeljuice. Ett nässelrecept som blir en nyttigt, billig och god nässelsaft och nässeljuice.
Nässlor innehåller mycket nyttigt som mineraler och är känt sedan länge som en ört med många goda egenskaper.
De avsilade nässlorna kan du spara och göra nässelsoppa genom att fräsa med lite lök, olivolja och spä med vatten.
Nässlor kan du plocka lite överallt där de växer (undvik att plocka vid vägen såklart). Behöver jag säga att du ska använda handskar eller plocka med handen i en extra påse. Plocka bladen av nässlorna toppskott ca 10 cm och rensa bort grova stammar.
Nässlorna sticks inte längre efter de kokts i 5 minuter.
Brännässla är speciellt bra för blodet samt är urindrivande (detox). Avkok på brännässlor är bra för hårbotten - använd som sköjvatten eller massera in i hårbåtten.
Nässelsaft kan du ha i kylen några dagar. Drick bara en halv dl nässelsaft om dagen. Något som är rätt praktiskt är att ha nässelsaften infryst som iskuber och sedan ta fram och tina och göra the eller kall drink.
Nässelsaft kan också användas till att vattna växter med.
Banan milkshake med choklad
Bananmilkshake med choklad. Milkshake smaksatt med banan, kakao och toppad med vaniljglass.
Mixa eller krossa gärna 4-5 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.
Toppa gärna varje glas banan milkshake med 2 skedar glass som vaniljglass, chokladglass eller valfri glass.
Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.
Istället för kakao och vaniljglass kan du ta chokladglass.
Se alla recept ur kategorin Övrig dryck

Gilla oss på Facebook