Mazariner mazarinrecept

Hembakta mazariner. Att baka mazariner är kul och blir kanongott.
Mazarinreceptet är troligen uppkallad efter Kardinal Mazarin. Giulio Mazarini levde på 1600-talet och var kardinal och styrde Frankrike tillsammans med kung Ludvig XIV.
Du kan använda formar av metall eller dubbla pappersformar.

20 st mazariner

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 50 gram florsocker
  • 1 äggula
  • 125 gram vetemjöl
  • Fyllning: 120 gram sötmandel
  • 120 gram florsocker
  • 85 gram smör
  • 2 ägg
  • 2 msk smör till formarna
  • Glasyr: 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Tillagning

  1. Gör mördegen till mazarinerna först: Rör smör och socker några minuter tills sockerkristallerna löst sig (använd matberedare eller elvisp). Tillsätt äggulan och arbeta hastigt in mjölet. Låt kallna i kylen eller frysen så blir den lättare att forma.
  2. Mandelsmeten: Koka upp lite vatten i en kastrull och skålla mandeln tills skalen börjar lossna. Häll av och lägg mandeln i en handduk så kan du gnugga av skalen. Rensa bort de sista skalen för hand. Mal mandeln i en mixer eller kvarn. Rör smör och socker några minuter tills sockerkristallerna löst sig (använd matberedare eller elvisp). Tillsätt mandel och ägg under vispning.
  3. Smörj mazarinformarna med lite smör och lägg en klick mördeg i varje som du trycker
  4. ut med mjölad tumme tunt längs med botten och kanter. Fördela sedan mandelsmeten i formarna och grädda på plåt på 200 grader i omkring 20 minuter.
  5. När mazarinerna svalnat kan du glasera dem med glasyr. Rör ihop florsocker och vatten och pensla eller häll glasyren över mazarinerna.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer