Marsipan doppad i choklad

Chokladdoppad marsipan. Marsipan doppad i choklad är ett enkelt och gott julgodis eller påskgodis.
Marsipan kan formas till många roliga saker som grisar, bollar och tomtar sedan doppar man en del i smält choklad.
En sats räcker till ca 30 små ägg eller 6 st marsipangrisar.
Gillar du fin choklad så kan du välja någon riktig god choklad med kakao runt 55 - 60 %.
Istället för marsipan kan du köpa 200 gram mandelmassa och blanda med 1 dl florsocker och en msk vatten till egen marsipan.
Köp pynt som rostad flagad mandel, strössel, silverkulor till ögon osv (använd fantasin). Hushållsfärg kan man använda till att färga delar av marsipanen med (valfritt).

1 sats marsipan

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 g marsipan
  • 150 g mörk blockchoklad eller annan god choklad efter smak

Tillagning

  1. Rulla marsipanen i kulor eller önskad form. Du kan göra grisar, kulor, svampar, tomtar - endast fantasin sätter gränser. Blanda ev. en del av marsipanen med någon färg som grönt eller rött.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält i en kastrull i vattenbad eller mikron. Rör om då och då.
  3. Doppa marsipanbitarna i chokladen och placera kulorna på smörpapper eller galler.
  4. Dekorera dem om du vill med att doppa i strössel, rostad flagad mandel; stoppa dit silverkulor eller liknande efter fantasi.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer