Marinerade skaldjurs tapas

Marinerade skaldjurs tapas med blandade skaldjur i olivolja, vitlök, chili och citron. Fungerar också med bara räkor.

Passar med andra tapas och som smårätt eller till sallad med ex. cocktailtomat och avokados eller som hel rätt med spagetti och spenat.

4 portioner skaldjurstapas

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram blandade skaldjur (1 pkt frysta, ex. skaldjursmix)
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk citronsaft
  • 0,5 tsk socker
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 3 msk hackad färsk basilika

Tillagning

  1. Tina skaldjuren.
  2. Blanda pressad vitlök och chiliflakes med olivolja i en kastrull. Koka upp och sätt åt sidan att svalna.
  3. Blanda i citronsaft, socker, salt och peppar.
  4. Hacka persilja och basilika.
  5. Blanda vitlöksoljan med persilja, basilika och skaldjuren i en skål.
  6. Låt gärna stå i kylen i någon halvtimme och marinera. Men skaldjuren kan också njutas direkt.
  7. Servera de marinerade skaldjuren i en skål samt ha små assietter och gafflar till samt ett gott bröd. Du kan givetvis ha fler tapas eller smårätter till.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer