Marinerade skaldjurs tapas

Marinerade skaldjurs tapas med blandade skaldjur i olivolja, vitlök, chili och citron. Fungerar också med bara räkor.

Passar med andra tapas och som smårätt eller till sallad med ex. cocktailtomat och avokados eller som hel rätt med spagetti och spenat.

4 portioner skaldjurstapas

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram blandade skaldjur (1 pkt frysta, ex. skaldjursmix)
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk citronsaft
  • 0,5 tsk socker
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 3 msk hackad färsk basilika

Tillagning

  1. Tina skaldjuren.
  2. Blanda pressad vitlök och chiliflakes med olivolja i en kastrull. Koka upp och sätt åt sidan att svalna.
  3. Blanda i citronsaft, socker, salt och peppar.
  4. Hacka persilja och basilika.
  5. Blanda vitlöksoljan med persilja, basilika och skaldjuren i en skål.
  6. Låt gärna stå i kylen i någon halvtimme och marinera. Men skaldjuren kan också njutas direkt.
  7. Servera de marinerade skaldjuren i en skål samt ha små assietter och gafflar till samt ett gott bröd. Du kan givetvis ha fler tapas eller smårätter till.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer