Marinerade rödbetor

Marinerade rödbetor som är en kall sallad på rödbetor och gulbetor i olivolja, örter, vitlök och balsamvinäger. Gott som tillbehör och på buffe.
Blir också gott med gula betor.

10 portioner marinerade rödbetor

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 1 kg betor (blanda gärna röda, gula eller andra rödbetor)
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 dl hackade örter av basilika, dragon och persilja
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Koka rödbetor med skal i cirka 40 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Skölj och skala i kallt vatten. Putsa bort fästet samt ev. fula delar med en skalkniv.
  3. Skär dem i klyftor och lägg i en bunke.
  4. Tillsätt olja, vinäger, örter, vitlök och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. De marinerade rödbetorna kan ätas direkt men blir goda också dagen efter.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer