Marinerade kronärtskockor

Marinerade kronärtskockor i olivolja, vitlök, chili, citron och basilika. Gott som tilltugg, tapas, på pizza, till sallad eller som tillbehör till det mesta.
Istället för kronärtskockshjärtan kan du ta kronärtskocksbottnar. Skär dem då i halvor.

4 portioner marinerade kronärtskockor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 burk 400 gram kronärtskockshjärtan, ca 8-10 styck
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk torkad basilika
  • 0,5 msk citronsaft

Tillagning

  1. Häll av och skölj kronärtskockshjärtanen. Lägg dem i en skål.
  2. Tillsätt pressad vitlök, chili, olivolja, salt, svartpeppar, basilika och citronsaft.
  3. Servera direkt eller låt stå i kylen och marinera till servering.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer