Marinerad potatis med linser och rödlök

Marinerad potatis med linser, rödlök, vitlök, olivolja samt vinäger. Gott som tillbehör till det mesta, buffé, vardags eller fest.

10 portioner marinerad potatis

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 900 gram fast potatis, ex. Amandine delikatesspotatis
  • 1,5 dl gröna linser
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 msk fin vinäger; rödvins-, vitvins- eller balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)

Tillagning

  1. Koka linserna i 3 dl vatten ca 20 minuter. Skölj sedan i kallt vatten. Fortsätt med potatisen under tiden.
  2. Skala och tärna potatisen i ca 3x3 cm bitar.
  3. Koka den mjuk i saltat vatten i ca 15 minuter.
  4. Skala löken och hacka den.
  5. Fräs löken i en stor panna med olivoljan någon minut.
  6. Skala vitlöken och pressa i den. Fräs med löken någon minut. Sätt åt sidan.
  7. Häll av potatisen och tillsätt till löken tillsammmans med linserna. Fräs någon minut och smaka av med salt och peppar samt vinäger.
  8. Servera den marinerade potatisen varm eller låt den svalna och förvara samt servera den kall eller uppvärmd.
  9. Garnera ev. med lite hackad bladpersilja.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer