Marinerad potatis med linser och rödlök

Marinerad potatis med linser, rödlök, vitlök, olivolja samt vinäger. Gott som tillbehör till det mesta, buffé, vardags eller fest.

10 portioner marinerad potatis

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 900 gram fast potatis, ex. Amandine delikatesspotatis
  • 1,5 dl gröna linser
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 msk fin vinäger; rödvins-, vitvins- eller balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)

Tillagning

  1. Koka linserna i 3 dl vatten ca 20 minuter. Skölj sedan i kallt vatten. Fortsätt med potatisen under tiden.
  2. Skala och tärna potatisen i ca 3x3 cm bitar.
  3. Koka den mjuk i saltat vatten i ca 15 minuter.
  4. Skala löken och hacka den.
  5. Fräs löken i en stor panna med olivoljan någon minut.
  6. Skala vitlöken och pressa i den. Fräs med löken någon minut. Sätt åt sidan.
  7. Häll av potatisen och tillsätt till löken tillsammmans med linserna. Fräs någon minut och smaka av med salt och peppar samt vinäger.
  8. Servera den marinerade potatisen varm eller låt den svalna och förvara samt servera den kall eller uppvärmd.
  9. Garnera ev. med lite hackad bladpersilja.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer