Marinerad grillad paprika

Marinerad grillad paprika med olivolja, vitlök, basilika och bladpersilja.
God som tillbehör till det mesta som grillat, sallader, på risotto, pizza, tapas, fyllningar med mera.
Grillad paprika där skinnet skalas bort och paprikan strimlas att marinera i en burk. Förvaras i kylen.
Låt gärna oljan från paprikan droppa av när du tar av paprikan. Oljan kan du sedan använda till annat ex. att steka i eller ha som dressing med balsamvinäger till sallad.

1 burk (0,75 liter) marinerad grillad paprika

  • Förberedelse: 1 tim 30 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 1 tim 30 min

Ingredienser

  • 6 röda paprikor
  • 4 dl fin olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 dl grovhackad bladpersilja

Tillagning

  1. Tänd grillen.
  2. Skölj paprikorna.
  3. Skär loss sidorna på paprikorna och släng kärnhus och skaften.
  4. Lägg dem på grillen med skinnet nedåt och grilla på medelvärme tills skinnet är svart ca 5 minuter.
  5. Ta ett ark folie och lägg in paprikorna i till ett paket.
  6. Grilla ytterligare 15 minuter. Har du grill med lock så lägg på det.
  7. Ta upp paprikorna och lägg i en skål och täck över med plastfolie samt låt stå i 20 minuter att svalna.
  8. Skala och strimla vitlöken.
  9. Skölj och grovhacka basilika och persilja.
  10. Pilla bort det skinn som är bränt och svart.
  11. Skär paprikabitarna i ca 1 cm strimlor.
  12. Fräs vitlöksskivor i några msk olivolja utan att det tar färg och lägg i paprikabitarna samt basilika och persilja.
  13. Vänd runt och fräs någon minut.
  14. Lägg över och packa ihop paprikablandningen i en rengjort glasburk ca 0,75 liter och fyll på med olivolja så att det täcker.
  15. Sätt på lock och låt svalna.
  16. Ställ in i kylen och låt helst stå ett dygn att få smak.
  17. Håller sig oöppnad i några veckor i kylen om paprikan är täckt med olja.
  18. Den marinerad och grillade paprikan är klar att njutas.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer