Marinerad fänkål

Marinerad fänkål är gott som tillbehör till fisk, kött med mera och som tillbehör till buffe. Nyttigt och enkelt att laga.

4 portioner marinerad fänkål

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 fänkål
  • 1 rödlök
  • 4 msk olivolja
  • 6 msk vitvinsvinäger eller citronsaft
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Rensa fänkålen, skölj den och skär bort ev. fula delar som rotfästet. Dela den på mitten och skär bort någon cm av den grova rotbiten i mitten.
  2. Skiva fänkål och lök tunt. Tips är att använda en mandolin. Eller skiva med en vass kniv.
  3. Lägg i en bunke och tillsätt olja samt vinäger, salt och vitpeppar. Arbeta in marinaden med handen. Fänkål och lök mjuknar efter en stund (låt gärna stå i minst 10 minuter) och då blir det godare. Förvara kallt i kylen.
  4. Servera den marinerade fänkålen kall eller ljummen som tillbehör.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer