Marinad till lamm

God grillolja till lammkött som lammfilé, skivad lammstek eller lammspett.

marinad till ca 600 g lammkött

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller citronsaft
  • 4 msk ljus japansk soja typ Kikkoman
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk torkad rosmarin eller två toppskott färsk rosmarin (valfritt)
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 dl olivolja

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
  2. Tillsätt lammköttet du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om.
  3. Marinera lammköttet så länge som möjligt från 20 minuter till någon dag. Förslagsvis över natten eller några timmar innan grillning.
  4. Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra.
  5. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på lammköttet innan servering.
E-mail
Medel: 4.3 (25 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer