Marängsviss

Marängsviss är en riktig klassiker med banan, maränger, grädde, chokladsås och vaniljglass.
Maränger kan du göra själv eller köpa färdiga. Jag tycker det är gott med vaniljglass i min marängsviss - en del har det inte. Mandel är också tillval. Sen kan man såklart lyxa till sin sviss med riven choklad, kex och andra dekorationer.

Istället för att koka egen chokladsås kan du köpa färdig ex. Oboy.

6 portioner marängsviss

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 bananer
  • 1 liter vaniljglass
  • 20 små maränger
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mandelspån (valfritt)
  • Chokladsås: 1 dl strösocker
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl vatten

Tillagning

  1. Mandeln blir godast om du värmer en panna på spisen och rostar dem lätt ljusbruna. Rör så att de inte bränns. Låt svalna.
  2. Gör chokladsåsen genom att koka upp ingredienserna i en kastrull under omrörning. Låt svalna.
  3. Vispa grädden löst med en tsk vaniljsocker.
  4. Skala och skiva bananerna.
  5. Dags att lägga upp: Välj ett stort fat eller skål. Lägg först banan, forma kulor av glassen och lägg på bananen, lägg maränger, sedan grädde runt och på. Du kan varvar lite som du vill såklart men och avsluta gärna med mandel på toppen och ringla lite chokladsås över (du kan spara en del och servera i kanna bredvid).
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer