Maränger med nötter och choklad

Goda till fikat eller till dessert med färska bär och vispad grädde. Garnera gärna med rostade grovhackade hasselnötter samt citronmeliss.
Marängsmeten blir också god marängbotten till tårta med vispad grädde och jordgubbar.

15 st maränger med nötter och choklad

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 1 tim 30 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • 100 g grovhackade nötter som hasselnötter, valnötter eller mandlar
  • 50 g mörk eller ljus choklad
  • 3 tsk maizena, majsstärkelse
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Hacka nötterna eller mal dem grovt. Hacka choklad grovt.
  3. Vispa äggvitor, först långsamt, sedan lite fortare och tillsätt ättika samt socker lite i taget och vispa till en fast maräng ca 5 min.
  4. Vänd i nötter, kakao eller krossad choklad och maizena.
  5. Spritsa eller klicka ut marängerna på bakplåtspapper ca 14 styck (ca 6 cm i diameter i storlek).
  6. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 60 min, tills de lossnar från plåten. Gärna i varmluftsugn. Stäng av ugnen och låt stå i 30 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna på galler.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer