Maränger med mandel

Goda maränger som är enkla att baka. Passar som de är eller till desserter som marängsviss med mera.

16 maränger med mandel

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 8 äggvitor
  • 1 tsk citronsaft
  • 250 gram strösocker
  • 250 gram florsocker
  • 25 gram vaniljsocker
  • 60 gram flagad mandel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 130 grader vanlig ugn - ej varmluft.
  2. Vispa äggvitorna med citronsaften några minuter på låg hastighet.
  3. Tillsätt 100 gram strösocker och kör på mellanhastighet med elvispen några minuter.
  4. Tillsätt sedan resten av strösockret samt vaniljsocker och vispa till ett fast skum.
  5. Sikta ner florsockret och vänd runt det med en slickepott.
  6. Klicka ut maränger med en stor slev på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Strö över mandel.
  8. Baka dem i en timme.
  9. Låt svalna på plåten. Håller sig några dagar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer