Maränger med mandel

Goda maränger som är enkla att baka. Passar som de är eller till desserter som marängsviss med mera.

16 maränger med mandel

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 8 äggvitor
  • 1 tsk citronsaft
  • 250 gram strösocker
  • 250 gram florsocker
  • 25 gram vaniljsocker
  • 60 gram flagad mandel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 130 grader vanlig ugn - ej varmluft.
  2. Vispa äggvitorna med citronsaften några minuter på låg hastighet.
  3. Tillsätt 100 gram strösocker och kör på mellanhastighet med elvispen några minuter.
  4. Tillsätt sedan resten av strösockret samt vaniljsocker och vispa till ett fast skum.
  5. Sikta ner florsockret och vänd runt det med en slickepott.
  6. Klicka ut maränger med en stor slev på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Strö över mandel.
  8. Baka dem i en timme.
  9. Låt svalna på plåten. Håller sig några dagar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer