Maränger med mandel

Introduktion och förberedelse

Maränger med mandel som goda och rätt enkla att baka.

Serveringsförslag

Portionsberäkning

Det blir ca 16 stora maränger lagom till en vardera som fika eller dubbelt så många små maränger.

Satsen kan även delas på hälften eller bara vispas av 2 äggvitor för ännu färre maränger.

Hållbarhet

Dessa maränger håller bara något dygn och blir segare och segare efter tid. Så baka dem och använd dem samma dag eller dagen efter. Du kan baka Italienska maränger som håller sig knapriga längre om du vill.

Mandel och maränger passar bra ihop
Mandel och maränger passar bra ihop.

16 stora maränger med mandel

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 8 äggvitor
  • 1 tsk citronsaft
  • 250 gram strösocker
  • 250 gram florsocker
  • 25 gram vaniljsocker
  • 60 gram flagad mandel eller hackad mandel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 130 grader vanlig ugn - ej varmluft.
  2. Vispa äggvitorna med citronsaften några minuter på låg hastighet.
  3. Tillsätt 100 gram strösocker och kör på mellanhastighet med elvispen några minuter.
  4. Tillsätt sedan resten av strösockret samt vaniljsocker och vispa till ett fast skum.
  5. Sikta ner florsockret och vänd runt det med en slickepott.
  6. Klicka ut maränger med en stor slev på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Strö över och fördela mandel på varje maräng.
  8. Baka dem i en timme.
  9. Låt svalna på plåten. Håller sig rätt knapriga 1 - 2 dagar och blir sedan segare.
E-mail
Medel: 4.4 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 389 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-09-30