Mandelskorpor

Hembakta italienska mandelskorpor kallas också mandelbiscottis.
Mandelskorpor är gott efter maten till espresso, grappa eller vin santo. Vin Santo är ett klassiskt italienskt dessertvin av torkade druvor.

30 mandelskorpor

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 150 g hel mandel
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk citronskal
  • 1 droppe bittermandelolja
  • 1 krm salt
  • 5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta mandeln i ren torr stekpanna och hacka den grovt.
  3. Dela äggulor och äggvitor till varsin bunke.
  4. Rör ihop äggulor, strösocker, vaniljsocker, citronskal och bittermandelolja.
  5. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten.
  6. Vispa äggvitorna med saltet till hårt skum och vänd i den andra smeten.
  7. Forma två längder på bakplåtspapper och grädda i 35 minuter.
  8. Skär i skorpor efter att längderna svalnat.
  9. Rosta mandelskorporna igen på svag värme så blir de extra krispiga ca 25 minuter på 120 grader.
  10. Ta ut mandelskorporna och låt dem svalna.
  11. Förvara mandelskorporna i lufttät burk.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer