Mandelkakor

Mandelkakor som är enkla och goda att baka på mandelmassa och äggvitor.
Du kan också ha någon droppe bittermandelolja samt garnera mandelkakorna med sockerglasyr. Glasyr kan du blanda av 2 dl florsocker, 2 msk vatten och 1 droppe karamellfärg. Du kan göra små spritsar av bakplåtspapper som du klipper längs kortsidan i tre delar och rullar sedan ihop till små strutar, fyll med glasyr och vik in fliken längst upp.

ca 20 mandelkakor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram mandelmassa
  • 2 äggvitor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv eller smula sönder mandelmassan (riv ev. i rivjärn eller kör i matmixer) i en bunke och blanda med äggvitorna.
  3. Blanda mandelmassan och äggvitan till en jämn massa/deg utan klumpar. Använd handkraft, elvisp eller matberedare.
  4. Klicka ut runda kakor ca 5 cm diameter på bakplåtspapper på en plåt.
  5. Grädda mandelkakorna i mitten av ugnen i 10 minuter tills de fått fin färg.
  6. Ta ut mandelkakorna och låt de svalna.
  7. Glasyr (valfritt): Rör ut vatten i sockret. Färga sedan glasyren efter önskemål. Fyll en sprits med glasyren och ringla i tunna ränder över mandelkakorna i valfritt mönster.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Lamm på flera vis

Vad sägs om helgmiddag och mys med en god doftande vitlöksspäckad lammstek serverad med en reducerad rödvinssås, timjan och krämig fransk potatisgratäng. Lägg till ett fylligt rödvin som fransk Syrah - gillar du lamm så är påsken kanon!

Läs mer

Tänk allt gott man kan laga med ägg

Läs på om ägg inför påska. Här hittar du allt om ägg i matlagning, recept och tips. Ägg har unika egenskaper och utan dem hade vi inte haft många rätter som maränger, såser och bakverk.

Läs mer