Makalösa kakor

Makalösa kakor - en slags knapriga klassiska kakor med korinter eller russin (eller sultanrussin).
Baka hembakta kakor av kakdeg med korinter eller russin.

50 makalösa kakor

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl, 240 g
  • 1,5 dl korinter eller russin
  • 2 tsk bakpulver

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör smör och socker poröst.
  3. Blanda vetemjöl, korinter (eller russin) samt bakpulver i en bunke.
  4. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen och blanda ihop till en kakdeg. Ställ i kylen att stelna och kallna något så går det lättare att rulla ut kulor sedan.
  5. Rulla runda kulor och lägg dem efterhand med några cm mellanrum på 2 plåtar med bakplåtspapper.
  6. Platta till dem lite och tryck med en gaffel i mitten. Grädda makalösa kakorna i mitten av ugnen ca 7 minuter.
  7. Låt makalösa kakorna kallna på plåten. Förvara dem i lufttät burk.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer