Makalösa kakor

Makalösa kakor - en slags knapriga klassiska kakor med korinter eller russin (eller sultanrussin).
Baka hembakta kakor av kakdeg med korinter eller russin.

50 makalösa kakor

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl, 240 g
  • 1,5 dl korinter eller russin
  • 2 tsk bakpulver

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör smör och socker poröst.
  3. Blanda vetemjöl, korinter (eller russin) samt bakpulver i en bunke.
  4. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen och blanda ihop till en kakdeg. Ställ i kylen att stelna och kallna något så går det lättare att rulla ut kulor sedan.
  5. Rulla runda kulor och lägg dem efterhand med några cm mellanrum på 2 plåtar med bakplåtspapper.
  6. Platta till dem lite och tryck med en gaffel i mitten. Grädda makalösa kakorna i mitten av ugnen ca 7 minuter.
  7. Låt makalösa kakorna kallna på plåten. Förvara dem i lufttät burk.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer