Majspannkakor

Pannkakor med majs i pannkakssmeten. Majspannkakor kan serveras som vanliga pannkakor med sylt och grädde men också som ex. frukost med vaniljyoghurt, fruktsallad och rostade hackade hasselnötter.
Du kan använda färsk kokt majs från majskolv, fryst tinad majs eller burkmajs. Godast är färsk kokt majs från majskolv.
Koka egen majs: ta bort bladen från fyra majskolvar, koka den i 40 minuter, låt svalna, dela på tvären i tre delar och skär bort majskornen från kolvarna samt använd majsen i receptet eller till annat.

4 portioner majspannkakor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 500 gram majskorn
  • 2 krm salt
  • 4 msk smör
  • 0,5 dl matolja

Tillagning

  1. Blanda vetemjöl med ägg i en stor bunke.
  2. Rör i mjölken under vispning och rör ut klumparna.
  3. Tillsätt hälften av majsen.
  4. Mixa pannkakssmeten med majskornen med en stavmixer eller kör i matberedare eller blender. Majskornen ska krossas grovt och blandas i pannkakssmeten.
  5. Tillsätt resten av majsen och rör ihop till en pannkakssmet med mixade och hela majskorn blandat.
  6. Värm en stekpanna till 3/4 värme, tillsätt en halv msk smör och en halv msk olja, klicka ut pannkakssmet i den storlek storlek du önskar dina och stek en majspannkaka i taget på båda sidor i ca 3-4 minuter på varje sida.
  7. Lägg upp majspannkakorna på tallrik eller fat och servera.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer