Lökvåfflor med rom och gräddfil

Gott som tilltugg eller förrätt. Funkar också på buffé ex. till påskbordet eller midsommar.

4 portioner lökvåfflor med rom och gräddfil

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0,5 rödlök
  • 3 msk smör att grädda våfflorna med
  • 2 burkar röd rom
  • 1 dl gräddfil
  • 4 klyftor citron (valfritt)
  • 1 knippe dill (valfritt)

Tillagning

  1. Värm våffeljärnet.
  2. Vispa grädden hård.
  3. Skala och hacka rödlöken fint.
  4. Vispa ihop vetemjöl och vatten till en jämn smet i en stor bunke. Tillsätt rödlöken.
  5. Vänd ner den vispade grädden. Rör till en jämn smet.
  6. Grädda ca 1 dl åt gången i våffeljärnet ca 3-6 minuter var. Tiden varierar med olika våffeljärn. Grädda tills våfflorna har fin färg och är frasiga.
  7. Lägg upp på galler och låt svalna något.
  8. Dela upp våfflorna i bitar och bred på en klick gräddfil samt toppa med en liten sked rom på varje bit våffla.
  9. Servera gärna med en klyfta citron samt garnera ev. med en dillkvist.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer