Lökvåfflor med rökt lax och färskost

Gott som tilltugg eller förrätt. Funkar också på påskbordet eller till midsommar som bufférätt. Här har jag räknat en halv våffla per portion. Om du vill kan du också ha lite blandad grönsallad till.
Matvåfflor med lök.

4 portioner lökvåfflor med rökt lax och färskost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 3 msk smör att grädda våfflorna med
  • 8 små eller 4 stora skivor rökt lax
  • 100 gram färskost naturell
  • 4 klyftor citron (valfritt)
  • 1 knippe dillkvistar (valfritt)

Tillagning

  1. Värm våffeljärnet.
  2. Skala och finhacka rödlöken.
  3. Vispa grädden hård.
  4. Vispa ihop vetemjöl och vatten till en jämn smet i en stor bunke.
  5. Vänd ner den vispade grädden. Tillsätt hälften av den hackade löken.
  6. Rör till en jämn smet.
  7. Grädda ca 1 dl åt gången i våffeljärnet ca 3-6 minuter var. Tiden varierar med olika våffeljärn. Grädda tills våfflorna har fin färg och är frasiga.
  8. Lägg upp på galler och låt svalna något.
  9. Dela upp våfflorna i bitar och lägg på en liten skiva lax, bred på en klick färskost samt toppa med hackad rödlök på varje bit våffla.
  10. Servera gärna med en klyfta citron samt garnera ev. med en liten dillkvist.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer