Lökvåfflor med matjessill, ägg och gräddfil

Gott som tilltugg eller liten förrätt. Funkar också till buffé som på påskbordet eller till midsommar. Matvåfflor med lök.
En nubbe och öl passar att dricka till.

4 portioner lökvåfflor med matjessill

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0,5 rödlök
  • 3 msk smör att grädda våfflorna med
  • 4 ägg
  • 8 bitar inlagd sill ex. löksill
  • 1 dl gräddfil

Tillagning

  1. Koka ägg hårda ca 7 minuter. Skölj kallt och skala samt skiva dem sedan.
  2. Värm våffeljärnet.
  3. Vispa grädden hård.
  4. Vispa ihop vetemjöl och vatten till en jämn smet i en stor bunke.
  5. Skala och hacka rödlöken fint. Tillsätt till smeten.
  6. Vänd ner den vispade grädden. Rör till en jämn smet.
  7. Grädda ca 1 dl åt gången i våffeljärnet ca 3-6 minuter var. Tiden varierar med olika våffeljärn. Grädda tills våfflorna har fin färg och är frasiga.
  8. Lägg upp på galler och låt svalna.
  9. Dela upp våfflorna i bitar och lägg på ett halvt ägg, en bit sill och toppa med en klick gräddfil på varje bit våffla. Servera lökvåfflorna.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer