Lökrelish

En relish är en slags röra eller sås likt en salsa - här med lök, senapsfrön, tomat och chili. God istället för ketchup till hamburgare, korv, grillat, tex mex med mera.

4 portioner lökrelish

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 stor gul lök eller två små
  • 3 msk matolja som ex. solros eller majsolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk senapsfrön, svarta eller gula
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm chilipeppar (från kryddburk)
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Fräs löken i olja några minuter utan att den tar färg.
  3. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till.
  4. Tillsätt vatten, senapsfrön, sirap, vinäger, chilipeppar, chiliflakes och salt.
  5. Koka lökrelishen i 5 minuter eller gärna längre. Smaka av med chili, vinäger och salt.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer