Lökmarmelad

Lökmarmelad med rödlök. Rödlöksmarmelad är gott till grillat och det mesta. Lökmarmelad är en söt och fyllig röra som är god varm till grillat kött som biff eller kyckling eller till fisk, kall till pate, terrin eller ostar.
Lökmarmeladen kan göras med gul lök också men jag tycker det är godare med rödlök.

4 portioner lökmarmelad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 3 rödlökar
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl honung
  • 5 msk socker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i olivolja i en kastrull.
  3. Tillsätt honung, socker, balsamvinäger samt salt och peppar.
  4. Koka ihop lökmarmeladen på medelvärme i ca 30 minuter. Rör om då och då.
  5. Smaka av rödlöksmarmeladen med salt och vitpeppar.
  6. Häll över i glasburk eller skål och låt sedan svalna. Håller sig i kylen flera veckor.
  7. Rödlöksmarmeladen kan serveras varm eller kall som röra och sås till grillat kött, kyckling mm eller till paté eller terrin (serveras då kall).
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer