Linssallad

Linssallad med rödlök, olivolja och vitlök. Linssallad är gott och nyttigt som tillbehör till middag, lunch eller buffé.
Godast är att koka egna linser men det blir också gott med köpta färdigkokta linser. Du kan göra med röda eller gröna linser. Puylinser blir också mycket goda.

6 portioner linssallad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram kokta linser
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk vinäger (röd, vit eller balsamvinäger)
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar, svart eller vit

Tillagning

  1. Koka linserna enligt paket. Eller skölj köpta färdigkokta linser i ett durkslag.
  2. Skala och hacka vitlök.
  3. Skala och strimla rödlök.
  4. Lägg lök och vitlök i en stor stekpanna - gärna med höga kanter.
  5. Tillsätt olivolja och fräs lök och vitlök några minuter utan att det tar färg.
  6. Tillsätt linserna och rör om. Låt de bli genomvarma.
  7. Smaksätt linserna med vinäger, salt och peppar.
  8. Lägg upp linserna på fat och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer