Lingonte

Lingonte eller lingondricka av färska eller frysta lingon som fått dra i hett vatten och mosats. Nyttigt och gott. Om du vill tillsätter du lite socker om du tycker lingonen är för sura.
Det finns forskning som visar att lingon hjälper till att hålla möss smala så helt onyttiga är de nog ej för människor heller.

1 portioner lingonte

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 dl färska eller frysta lingon
  • 3 dl kokande vatten
  • 1 tsk socker (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten och häll över lingonen i ett glas, skål eller glasburk.
  2. Låt dra i någon minut.
  3. Mosa lingonen grovt med en gaffel.
  4. Tillsätt och rör ev. i lite socker om du vill.
  5. Servera lingontéet eller den varma lingondrycken varm eller kall.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer