Lingonte

Lingonte eller lingondricka av färska eller frysta lingon som fått dra i hett vatten och mosats. Nyttigt och gott. Om du vill tillsätter du lite socker om du tycker lingonen är för sura.
Det finns forskning som visar att lingon hjälper till att hålla möss smala så helt onyttiga är de nog ej för människor heller.

1 portioner lingonte

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 dl färska eller frysta lingon
  • 3 dl kokande vatten
  • 1 tsk socker (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten och häll över lingonen i ett glas, skål eller glasburk.
  2. Låt dra i någon minut.
  3. Mosa lingonen grovt med en gaffel.
  4. Tillsätt och rör ev. i lite socker om du vill.
  5. Servera lingontéet eller den varma lingondrycken varm eller kall.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer