Lingonchutney het lingonsylt

Lingonchutney eller het lingonsylt. Det här är en lite hetare variant av rårörda lingon. God att servera istället för den klassisk lingonsylt eller Cumberlandsås till paté och terrin. Servera varm eller kall. Du kan välja chili efter tycke.

Det speciella med lingon är att de innehåller bensoesyra vilket gör att de konserverar sig själva. Lingon innehåller också pektin som ger fin geléaktig konsistens.

Lingonchutney håller i månader svalt och mörkt. Om du vill kan du använda paraffin till att hälla över lingonen i burkarna (valfritt). Öppnad burk förvaras i kyl. 

10 portioner het lingonsylt lingonchutney

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1,5 dl socker
  • 300 gram frysta lingon
  • 2 lagerblad
  • 10 cm hackad grön chili

Tillagning

  1. Smält sockret ljusbrunt under omrörning i en kastrull.
  2. Tillsätt lingon och se upp för det fräser.
  3. Lägg i lagerblad och chili samt låt koka tills allt socker löst sig.
  4. Låt svalna och förvara den heta lingonsylten eller lingonchutneyn i kylen tills servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer