Limemilkshake

God och frisk milkshake med färsk lime, vaniljglass och mjölk. Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.

Det är lättast att ta ur fruktköttet ur limen om man skär mot klyftorna tvärs över limefrukten. Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.

1 glas limemilkshake

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 0,5 lime
  • 125 g vaniljglass
  • 2 dl mjölk, standard
  • 2 tsk socker

Tillagning

  1. Skölj och dela limefrukten i 4 klyftor.
  2. Pressar ur saft och tärna fruktköttet.
  3. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare.
  4. Milkshake utan mixer: Tillsätt mjölk, glass och socker till limejuicen och fruktköttet. Vispa ihop till en jämn milkshake.
  5. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer