Libapizza med salami, mozzarella och oliver

Pizza med salama, mozzarella och oliver på arabiskt tunnbröd sk libabröd blir mycket goda och är enkla att baka. Desto godare pålägg desto godare pizza. Riktig buffalomozzarella ger ex. mycket god pizza. Vanlig hel mozzarellaost är också mycket god och riven mozzarella ur påse kan man grunda med. Med vanlig pizzaost får du helt ok pizza.

Italiensk fin stor tunt skivad salami är såklart att godaste valet men det går också bra med billigare salami. Tomatsås som du kokt ner själv ger mycket god smak men det går också med tomatpuré blandad med pressad vitlök, olivolja, salt och peppar. Du kan välja pålägg efter smak och tycke.

Servera gärna någon sallad till libapizzan som ruccola, pizzasallad, tomatsallad eller sallad med bönor.

Libapizzan kan också serveras i mindre slicar som tilltugg, snittar, aptitretare eller på en buffé.

Om du vill ha en billig och god fryspizza så kan du förbereda fyllning på libabröden och sedan lägga smörpapper mellan och frysa in några stycken. Sedan är det bara att ta fram och baka av.

2 libapizzor med salami, mozzarella och oliver

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 23 min

Ingredienser

  • 2 libabröd, arabiska tunnbröd
  • 1,5 dl tomatsås eller pizzasås
  • 3 dl riven mozzarella
  • 1 hel mozzarellaost
  • 6 stora skivor salami eller 10 mindre
  • 16 fina svarta oliver, ex kalamata, med eller utan kärnor
  • 8 blad basilika
  • 20 gram ruccola (valfritt)

Tillagning

  1. Koka tomatsås om du önskar det. Se recept här på receptfavoriter.se. Eller använd färdig. En snabb sås kan röra ihop av 1,5 dl tomatpuré blandad med en pressad vitlök, 2 msk olivolja, 0,5 krm svartpeppar och 1 krm salt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Lägg bröden på varsin plåt.
  4. Bred ett tunt lager tomatsås eller tomatpuréblandning på båda bröden.
  5. Fördela över den rivna osten.
  6. Skiva mozzarellaosten och fördela på libabröden.
  7. Lägg ut oliver lite här och där.
  8. Sätt in pizzorna i mitten av ugnen att grädda i ca 7-8 minuter eller tills osten smält och pizzorna fått fin färg.
  9. Ta ut pizzorna när det är någon minut kvar och lägg på salami. Stora skivor salami kan du halvera innan om du önskar.
  10. Servera direkt libapizzorna med några färska blad basilika samt rucculla på toppen.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer