Libapizza med salami, mozzarella och oliver

Pizza med salama, mozzarella och oliver på arabiskt tunnbröd sk libabröd blir mycket goda och är enkla att baka. Desto godare pålägg desto godare pizza. Riktig buffalomozzarella ger ex. mycket god pizza. Vanlig hel mozzarellaost är också mycket god och riven mozzarella ur påse kan man grunda med. Med vanlig pizzaost får du helt ok pizza.

Italiensk fin stor tunt skivad salami är såklart att godaste valet men det går också bra med billigare salami. Tomatsås som du kokt ner själv ger mycket god smak men det går också med tomatpuré blandad med pressad vitlök, olivolja, salt och peppar. Du kan välja pålägg efter smak och tycke.

Servera gärna någon sallad till libapizzan som ruccola, pizzasallad, tomatsallad eller sallad med bönor.

Libapizzan kan också serveras i mindre slicar som tilltugg, snittar, aptitretare eller på en buffé.

Om du vill ha en billig och god fryspizza så kan du förbereda fyllning på libabröden och sedan lägga smörpapper mellan och frysa in några stycken. Sedan är det bara att ta fram och baka av.

2 libapizzor med salami, mozzarella och oliver

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 23 min

Ingredienser

  • 2 libabröd, arabiska tunnbröd
  • 1,5 dl tomatsås eller pizzasås
  • 3 dl riven mozzarella
  • 1 hel mozzarellaost
  • 6 stora skivor salami eller 10 mindre
  • 16 fina svarta oliver, ex kalamata, med eller utan kärnor
  • 8 blad basilika
  • 20 gram ruccola (valfritt)

Tillagning

  1. Koka tomatsås om du önskar det. Se recept här på receptfavoriter.se. Eller använd färdig. En snabb sås kan röra ihop av 1,5 dl tomatpuré blandad med en pressad vitlök, 2 msk olivolja, 0,5 krm svartpeppar och 1 krm salt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Lägg bröden på varsin plåt.
  4. Bred ett tunt lager tomatsås eller tomatpuréblandning på båda bröden.
  5. Fördela över den rivna osten.
  6. Skiva mozzarellaosten och fördela på libabröden.
  7. Lägg ut oliver lite här och där.
  8. Sätt in pizzorna i mitten av ugnen att grädda i ca 7-8 minuter eller tills osten smält och pizzorna fått fin färg.
  9. Ta ut pizzorna när det är någon minut kvar och lägg på salami. Stora skivor salami kan du halvera innan om du önskar.
  10. Servera direkt libapizzorna med några färska blad basilika samt rucculla på toppen.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer