Libapizza med mozzarella, basilika och tomat

Introduktion och förberedelse

Vegetarisk pizza på arabiskt tunnbröd sk libabröd blir mycket goda och är enkla att baka. Desto godare pålägg desto godare pizza.

Val av ost

  • Riktig buffalomozzarella ger mycket god pizza. Vanlig hel mozzarellaost är också mycket god och riven mozzarella ur påse kan man grunda med. Man kan också blanda.
  • Du kan också göra hemgjord mozzarella.
  • Med vanlig pizzaost får du helt ok pizza.

Tomatsås

Tomatsås eller pizzasås som du kokt ner själv ger mycket god smak men det går också med färdig pizzasås som Muttis eller tomatpuré blandad med pressad vitlök, olivolja, salt och peppar.

Pålägg

  • Du kan välja pålägg efter smak och tycke. Jag har även förslag på libapizza med salami, kyckling eller Bianco med löjrom.
  • Svarta oliver, soltorkade tomater, kokt broccoli, inlagd kronärtsskocka är gott tycker jag.

Serveringsförslag

  • Servera gärna någon sallad till libapizzan som ruccola, pizzasallad, tomatsallad eller sallad med bönor.
  • Libapizzan kan också serveras i mindre bitar som tilltugg, snittar, aptitretare eller på en buffé.

Kan frysas i förväg

Om du vill ha en billig och god hemgjord fryspizza så kan du förbereda fyllning på libabröden och sedan lägga smörpapper mellan och frysa in några stycken. Sedan är det bara att ta fram och baka av.

Pizza av Libabröd - arabiskt tunnbröd - toppad med mozzarella, cocktailtomater och ruccola samt basilika.
Pizza av Libabröd - arabiskt tunnbröd - toppad med mozzarella, cocktailtomater och ruccola samt basilika.

2 libapizzor med mozzarella, basilika och tomat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 18 min

Ingredienser

  • 2 libabröd, arabiska tunnbröd
  • 1,5 dl tomatsås eller pizzasås
  • 3 dl riven mozzarella
  • 1 hel mozzarellaost
  • 8 blad basilika
  • 8 cocktailtomater

Tillagning

  1. Koka tomatsås om du önskar det. Se recept här på receptfavoriter.se. Eller använd färdig. En snabb sås kan röra ihop av 1,5 dl tomatpuré blandad med en pressad vitlök, 2 msk olivolja, 0,5 krm svartpeppar och 1 krm salt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skölj och halvera cocktailtomaterna.
  4. Lägg bröden på varsin plåt.
  5. Bred ett tunt lager tomatsås eller tomatpuréblandning på båda bröden.
  6. Fördela den rivna osten på libabröden.
  7. Skiva mozzarellaosten och fördela på libabröden.
  8. Lägg ut tomathalvorna här och där.
  9. Sätt in pizzorna i mitten av ugnen att grädda i ca 7-8 minuter eller tills osten smält och pizzorna fått fin färg.
  10. Servera direkt libapizzorna med några färska blad basilika på toppen.
E-mail
Medel: 3.6 (51 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 812 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-06-14