Laxpasta Andywood pasta med lax

Laxpasta. Pasta med kallrökt lax i krämig pastasås är en riktig höjdare.
Vintips till är ett halvtorrt vitt vin av druvan Pinot Gris från Alsace eller en Chardonnay utan eller med lätt ekton.

4 portioner laxpasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram kallrökt eller varmrökt laxfilé
  • 1 st purjolök i strimlor
  • 1,5 dl torrt vittvin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk riven parmesanost eller västerbottenost
  • 300 gram pastafjärilar
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Fräs purjolök i oljan på medelvärme utan att det tar färg ca 5 min.
  2. Tillsätt vin och låt koka in.
  3. Rör ner crème fraiche och grädde.
  4. Finhacka lax (spara lite till garnering) och rör ner i pastasåsen.
  5. Sjud till simmig konsistens.
  6. Koka under tiden pastan al dente (skölj inte av pastan i vatten då förlorar du stärkelsen som binder såsen med pastan).
  7. Smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar.
  8. Blanda såsen med pastan.
  9. Garnera med lax, nymalen svartpeppar samt riven ost.
  10. En riktigt god laxpasta. Servera gärna med vitt vin och ett gott bröd samt grönsallad till.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer