Laxpaket med mozzarella

Laxpaket med mozzarella, basilika, tomat, vitlök, vitt vin, grädde och parmesanost. Ett foliepaket med italienska smaker. Gott med färskpotatis, delikatesspotatis, tagliatelle eller ris.
Här med kokt potatis, marinerade vita bönor samt grönsallad av babyspenat.
Räkna 4 bitar laxfilé utan skinn, à 130-150 gram styck.
Du behöver 4 ark folie att slå in laxen med till paket.

4 portioner laxpaket med mozzarella

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram laxfilé
  • 40 gram smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 mozzarellaost i lag
  • 12 cocktailtomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 dl riven parmesanost
  • Tillbehör: 12 kokta färskpotatisar eller delikatesspotatisar
  • 100 gram babyspenat eller grönsallad
  • 1 burk små vita bönor (naturella - ej med tomatsås)
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Börja förbered tillbehör som förslagsvis potatis, grönsallad och marinerade vita bönor eller vad du önskar till.
  2. Tänd grillen eller sätt ugnen på 220 grader.
  3. Klipp ut 4 rektanglar folie, förslags vis 35 cm långa från 44 bred folie eller lite längre bitar från kort folie (sikta på ca 40x30 cm rektanglar).
  4. Smält smöret och pressa i vitlöken samt blanda runt.
  5. Pensla och fördela vitlökssmöret på varje foliebit i mitten ca 3 kvadrat dm stort område.
  6. Lägg på en bit laxfilé på varje folie i mitten vågrätt med långsidan på rektanglarna.
  7. Salta och peppra dem.
  8. Skölj och halvera tomaterna och lägg 3 halvor jämte varje laxbit.
  9. Hacka basilikan och fördela över laxbitarna.
  10. Häll av och skär mozzarellan i 8 skivor.
  11. Fördela 2 skivor på varje laxbit.
  12. Häll ca 3 msk grädde och 2 msk vitt vin på varje laxbit.
  13. Fördela riven parmesanost på varje laxbit.
  14. Vik ihop folien till paket. Förslagsvis genom att först vika upp långsidorna och vika in skarven upp till samt sedan vika upp och skruva till kanterna till en form likt en banan med ändarna uppåt. Akta så inte grädden rinner ut när du viker.
  15. Grilla laxpaketen 15 minuter på medelvärme. Sätt på lock efter halva tiden om du har klotgrill.
  16. Använder du ugn kan du ugnssteka dem i 20 minuter i mitten av ugnen.
  17. Genom att öppna ett paket försiktigt i toppen kan du kika in och se så osten smält och såsen kokar runt laxen då är med största sannolikhet laxpaketen klara.
  18. Servera med tillbehören som förslagsvis kokt potatis, marinerade vita bönor samt sköljd grönsallad.
  19. Marinerade vita bönor: skölj bönorna nog i durkslag. Lägg i en skål. Skala och finhacka löken samt grovhacka bladpersiljan och rör i. Skala och pressa i vitlök samt blanda i olivolja, citronsaft och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer