Lax och svamppasta

Lax och svamppasta med skogschampinjon, tagliatelle, grädde, vitt vin, schalottenlök och sparris.
Gott i är också en klyfta vitlök. Istället för tagliatelle kan du ta valfri pasta som ex. spagetti. Sparris kan bytas mot sockerärtor, spenat eller broccoli.

4 portioner lax och svamppasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 300 gram tagliatelle
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 500 gram skogschampinjon
  • 400 gram laxfilé utan skinn i kuber
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • Salt och peppar
  • 1 knippe grön sparris, ca 3 sparrisar vardera att garnera med (valfritt)
  • 4 färska salviablad att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Rensa och skiva svampen.
  4. Bryn lök och svamp i 1 msk smör och 1 msk olivolja i några minuter.
  5. Häll på vitt vin och vatten. Låt puttra på låg värme.
  6. Koka pastan enligt paket (tagliatelle kokas i 6 minuter). Låt sparrisen koka med pastan i ca 4 minuter.
  7. Skär laxen i kuber om det ej redan är gjort.
  8. Bryn laxen i lite olivolja, salt och peppra den samt lägg över med svampen.
  9. Häll över grädden och låt koka upp.
  10. Servera pastan och sparrisen med lax- och svampröran.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer